Cum sa pierzi 20 de kilograme in doua luni atunci cand esti gras (episodul 1) #sepoate

Jul 24, 2020 - Sanatate

Nu cred ca este vreo persoana care nu s-a gandit macar o data in viata ca o sa faca ceva pentru a scadea in greutate. O persoana careia nu i-a aparut in gand acel "de luni" in care se pun sperantele inceperii unei diete, nu? Daca ati avut aceasta dorinta, atunci merita sa cititi randurile ce urmeaza.

Nu va panicati, caci ratarea unui "de luni" nu conteaza. Se poate iesi din starea de confort oricand. Si va garantez ca merita.

Eu am început tot intr-o luni, pe 19 august 2019, când cântarul mai avea puțin și striga la mine: “da-te jos ca ma sufoci”! Batea spre suta, mai exact 99.6 kg. Peste 14 zile aveam fix cu 9 kilograme mai puțin.

Startul:

De ani buni purtam in carca 20-25 de kilograme mai mult decat avea corpul meu nevoie. Dar nu ma vedeam ca un om normal carand cate o sacosa cu 10 kilograme in fiecare mana, ci eram intr-o stare de confort, cu paguboasa gandire asta sunt si asta e ... Uneori mai aveam cate o tresarire, ma infometam o perioada, pierdeam cateva kilograme, dupa care intr-un timp mai scurt sau mai lung reveneam in confortul pagubos de care spuneam.

Si, intr-o zi, mi-a aparut in cale prietena Cristina Popa, sau www.FifiStie.ro. Fifi este o fire tonica si foarte logica. Zice: "bai, am inceput o treaba ... Am fost la doctorul Castaldo, e bun de tot italianul. E cel cu care a slabit Amalia Nastase" ... Sincer, nu m-a interesat cum si cat a slabit fosta sotie a marelui Ilie Nastase, mie mi-a licarit faptul ca italianul poate fi o instanta suprema pentru mine intr-un proces de slabire. Vorba bancului, "sa nu ne facem de ras la domnul Banderas", cam asa ma gandeam si eu: intru in programul de dieta al omului, nu voi putea peste doua luni sa ma duc mai gras sau fara un rezultat vizibil".

Cu Fifi dandu-mi branci pe scari si cu Lavinia prinzandu-ma la capatul celalalt la CronosMed am ajuns in cabinetul doctorului Giuseppe Castaldo. Lavi este tipul ala de om de pus pe rana, o jurnalista de exceptie intrata acum in zona de PR si Comunicare.

Paranteza. Cine este Giuseppe Castaldo (textul este preluat):

A absolvit medicina cu Magna Cum Laudae. Pentru doctorul italian, medicina este o vocatie. O si preda la Universitatea din Napoli si continua sa faca parte din grupuri de cercetare academice prestigioase din Italia, Franta si Statele Unite. In primii ani de practica, anii 80, a lucrat tot in Napoli, in spitalul Sfanta Maria. Pentru ca de la inceputul anilor 90, spitalul AORN Moscati din Avellino, aflat in apropiere de Napoli, sa-i devina, practic, a doua casa. Acolo, a condus pe rand departamentele de medicina interna, diabetologie si nutritie.

Si-a dezvoltat in clinica de nutritie metodologia de supraveghere nutritionala, controlul dietelor spitalicesti, planuri dedicate obezitatii, sindromului metabolic, diabetului zaharat, protocoale terapeutice pentru obezitate mare, malnutritie si diverse patologii legate de rezistenta la insulina. Dr. Castaldo a dezvoltat dietoterapia oloproteica, supranumita liposuctia alimentara, puternic scazuta in zahar si carbohidrati.

A mai creat si dieta mediteraneana scazuta caloric. Metodele de pierdere in greutate create de Giuseppe Castaldo au fost personalizate in cazul a peste 20 de mii de pacienti. Iar terapiile nutritionale au fost folosite si in tratarea anumitor tipuri de cancer, afectiunilor dermatologice, precum psoriazisul.

Analizele:

Am primit setul de analize ce trebuie facut, iar faptul ca exista cineva X care te supraveghează contează, iar expertiza doctorului italian m-a ambiționat ... Când încercam singur sa slăbesc MA LOVEAM DE MINE ... “doar gust ... lasă ca mâine bag numai salate” ... Acum, n-am trișat nici măcar cu o firimitura de pâine ...

Ce analize a trebuit sa fac: glucoza serica, hemoglobina glicozilata, insulina, uree serica, creatinina serica, TGO, TGP, GGT, colesterol total, HDL cholesterol, LDL cholesterol, acid uric, trigliceride serice, hemoleucograma, VSH, fibrinogen, proteina C reactiva, homocisteina, EKG.

Alta paranteza - am un medic de familie exceptional, Bianca Gherghescu de la Regina Maria Baneasa, care mi-a recomandat analizele Homa pentru masurarea directa a rezistentei la insulina.

Cum a evoluat greutatea mea in cele doua luni in care am slabit 20 kg:

19 august: 99.6 kg
26 august: 93.3 kg (dupa prima saptamana)
2 septembrie: 90.6 kg (dupa a doua saptamana)
9 septembrie: 89.1 kg (dupa a treia saptamana)
16 septembrie: 87.6 kg (dupa a 4-a saptamana)
23 septembrie: 85.6 kg (dupa a 5-a saptamana)
30 septembrie: 84,65 kg (dupa a 6-a saptamana)
7 octombrie: 83,55 kg (dupa a 7-a saptamana)
14 octombrie: 81,95 kg (dupa a 8-a saptamana)
21 octombrie: 80,7 kg la incheierea primei faze.

Deci, 19 kilograme in minus in doua luni calendaristice.

Am uitat sa spun: nici o ora de sport in cele doua luni!

Atentie!

Dieta pe termen lung aduce dezechilibre in organsim. Dieta poate fi doar un prim pas spre formarea unui noua stil de viata, pentru cei care au probleme cu greutatea, care are urmatoarele principii:
- 3 mese pe zi. O masa = o farfurie cu mancare impartita in 3; 50% proteina (animala sau vegetala - cat palma ta), 25% glucide (orez, paste, cartofi etc), 25% fibre (legume, crude sau preparate). Fara prajeli, fara carne grasa. Glucidele pot fi si in pahar (un suc de fructe sau un pahar de vin), dar nu si in farfurie in acelasi timp
- nici o ciuguleala intre mese! Doar apa, ceai fara cafeina sau cafea decofeinizata
- sa mananci cu placere ce ai in farfurie si ideal ar fi sa o faci cand ai acea senzatie de foame venita din stomac!
- sa te opresti cand ai prima senzatie de satietate!

Povestea completa - 5 episoade:

Cum sa pierzi 20 de kilograme in doua luni atunci cand esti gras (episodul 1) #sepoate: https://pravaliacupovesti.ro/povesti-de-sanatate/cum-sa-pierzi-20-de-kilograme-in-doua-luni-atunci-cand-esti-gras-episodul-1-sepoate-id2774.html

In episodul 2 povestesc ce am mancat si cum au fost cele doua luni in care am aruncat peste bord 19 kilograme: https://pravaliacupovesti.ro/povesti-de-sanatate/cum-sa-pierzi-20-de-kilograme-in-doua-luni-i-episodul-2-principiile-dietei-doctorului-castaldo-sepoate-id2775.html

Episodul 3: cele doua luni de dieta. Decizii, trairi, rezultate #sepoate: https://pravaliacupovesti.ro/povesti-de-sanatate/cum-sa-pierzi-20-de-kilograme-in-doua-luni-i-episodul-3-cele-doua-luni-de-dieta-decizii-trairi-rezultate-sepoate-id2776.html

Episodul 4: faza a 2-a a dietei. De ce am zis "stop joc"! https://pravaliacupovesti.ro/povesti-de-sanatate/cum-sa-pierzi-20-de-kilograme-in-doua-luni-atunci-cand-esti-gras-i-episodul-4-faza-a-2-a-a-dietei-de-ce-am-zis-stop-joc-sepoate-id2777.html

Episodul 5: Sportul! https://pravaliacupovesti.ro/povesti-de-sanatate/cum-sa-pierzi-20-de-kilograme-in-doua-luni-atunci-cand-esti-gras-episodul-5-sportul-sepoate-id2778.html​

facebook whatsapp twitter pinterest

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri