Inimioare de ciocolata si mascarpone

Aug 28, 2014 - Dulciuri

Un desert dulce, rapid de pregatit, asa cum imi place mie, unde mai pui ca n-am folosit deloc cuptorul...
Am pregatit trei tortulete cu mascarpone si ciocolata sub forma de inimioare, drept care, asa le-am si numit: inimioare. :)
Iata si reteta:

Ingrediente
  • 500 g crema mascarpone
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g dark chocolate 75%
  • esenta de rom
  • esenta de migdale
  • 200 ml smantana
  • 20 piscoturi Savoiardi
  • cativa biscuiti Amaretti
  • 75 g unt
  • afine
  • zmeura
  • Portii: 16
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Am pregatit intai blatul pentru tortulete: am maruntit piscoturile la robot. Am adaugat si cativa biscuiti Amaretti, pentru ca m-am gandit ca blatul sa fie putin mai aromat. Mi s-a parut ca se potriveste foarte bine gustul biscuitilor, usor migdalat, cu crema ce urma sa o prepar.

Am mixat untul cu biscuitii, iar compozitia obtinuta am pus-o in formele de inimioare. Aveam 3 forme reglabile la indemana, asa ca am pregatit 2 forme mici, mici si una putintel mai mare. Am tasat bine compozitia si am pus formele in frigider, pentru a se intari nitel.

Fiecare poate alege sa puna o cantitate mai mica sau mai mare de piscoturi, in functie de cat isi doreste blatul de gros. Eu cred ca as fi putut pune si mai putine piscoturi. :)

Intre timp am pregatit crema:

Am pus smantana pe foc la incalzit si am adaugat ciocolata rupta in bucatele, pentru a se topi cat mai repede. Am omogenizat amestecul si l-am luat de pe foc. Am adaugat esenta de rom si de migdale.

Intr-un castron am pus crema mascarpone, peste ea crema de ciocolata, afine si zmeura.

Crema am pus-o in forme peste blatul de piscoturi si am lasat inimioarele la frigider, pentru a se intari compozitia. Ideal este sa ramana peste noapte la frigider. (La noi nu s-a intamplat asta, nu stiu cum, dar pana dimineata au disparut inimioarele...)

La final am detasat formele si am decorat tortuletete cu ciocolata rasa si cateva fructe.

Cateva tips-uri folositoare:

  • daca folositi biscuiti cu unt in loc de piscoturi, cantitatea de unt folosita o puteti reduce;
  • pentru ca am pregatit crema cu ciocolata si mascapone nu am avut nevoie deloc de zahar;
  • daca doriti ca tortul sa se intareasca mai repede puteti adauga 1 plic de gelatina, inmuiata inainte in 100 ml apa, altfel, lasati-l la intarit pana a doua zi.
irina roman
Blogger - food & travel
Audience growth - Youtube certified

Contact: pravaliacupovesti[at]gmail.com

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri